Emil från Distriktet är med att organisera ett VM på hemmaplan

För andra gången är Emil Gustafsson en av de som står bakom att arrangera VM i jujutsu på hemmaplan, det första tillfället var 2008 och nu 10 år senare är det dags igen. Denna gång är även stilen newasa med på schemat vilket innebär en nästan fördubbling när det kommer till antal deltagare i jämförelse med förra gången.

Emil Gustafsson är tillsammans med Michael Kuntz arrangörer av höstens VM i jujutsu som kommer hållas mellan 23-25:e november i Malmö och nu börjar det mesta falla på plats inför det stora evenemanget.
– Malmö stad har varit väldigt behjälpliga i processen vilket verkligen har underlättat vårt arbete. Vi har även löst personalfrågan som har varit en lite av ett problem så nu ligger vi i fas, säger Emil till budokampsport.se

– Nu går vi från den förberedande fasen till genomförande fasen, det blir skarpt läge med anmälningar och hotellbokningar och alla de här praktiska grejorna, fortsätter Emil.

Nytt för i år är även att den digitala utvecklingen har gått framåt, något som kommer underlätta flödet både vid incheckning men också under hela turneringen.
– Vid incheckningen i år kommer vi ha två olika incheckningsköer baserade på om landet har rapporterat in samtliga uppgifter och inget behöver adderas för att de ska få sina passeringskort, hotellrum osv. Detta för att tidseffektivisera för de deltagarländerna som har allt klart men också för att de länder som har saker att justera ska få den hjälpen de behöver, berättar Emil.

– Tanken är även att vi kommer samla så mycket som möjligt av de praktiska på ett och samma kort som aktiveras vid incheckningen, vilken typ ackreditering man har samt alla måltider kommer finnas tillgängligt där. På så sätt blir det mindre för deltagarna att hålla koll på och det underlättar även arbetet för våra volontärer. Förhoppningen var att även hotellrummen skulle öppnas med samma kort men där var deras system inte tillräckligt moderna, fortsätter Emil.

Trots en stor arbetsbelastning och ett högt tempo var det aldrig någon tvekan för Emil att hoppa på chansen att ännu en gång arrangera ett internationellt mästerskap.
– Vi älskar vårt landslag och idrott och det är därför vi gör det, vi får mycket positiv energi vi får tillbaka. Och när man tittar tillbaka på förra gången har jag många fina minnen därifrån jag fortfarande lever på. När man ser gamla videoklippen, när Sverige tar medaljer, det är helt oslagbart. Det är helt enkelt vansinnigt roligt och nu fokuserar vi på det här mästerskapet men det är inte otroligt att vi arrangerar något mer i framtiden också, avslutar Emil.

Text: Annie Bondefelt