Antidopingutbildning

Den 19 november genomför Svensk Antidoping årets antidopingutbildning.

Att delta på kursen ger en bra grund för fortsatt antidopingarbete inom det egna distriktet.

I SB&K:s antidopingprogram har inte SDF något uttalat specifikt ansvar (så som SB&K, underförbund och föreningar) men naturligtvis rekommenderas även SDF att delta vid utbildningen.

SB&K står för deltagaravgiften samt resa för två personer per distrikt, är ni intresserad hör av er till ordförande för Distrikt Öst, Joakim Hedström på 070-267 92 71.

Deltagarna ansvarar själva för att anmälan görs och att resa bokas, mer information nedan.

Antidopingprogrammet finns tillgängligt i sin helhet på budokampsport.se

https://www.budokampsport.se/antidoping/

————————————

Grundkurs antidoping 19 november

Plats: Folksams hörsal, Bohusgatan 14 i Stockholm.

Sista anmälan: 5 november

Information och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1266624

Vid anmälan anger ni Svenska Budo & Kampsportsförbundet som organisation, då går fakturan till SB&K.

Bokning av resa

Bokas genom Idrottsresor på 08-699 65 80 eller idrott@grandtravel.se

Ange ”SB&K Centralt” som referens vid bokningen så att kostnaden hamnar rätt.

Vänligen

Sofia Arnbom

Svenska Budo & Kampsportsförbundet

Idrottskonsulent

Stor Jujutsusuccé på German Open

Stor succé på German Open för Team Sweden Jujutsu! Det blev 4 guld (Linda Lindström, Emma Lette och två guld Ella Jacobsen), ett silver till Lovisa Schmidt och 2 brons ( Nisse Lindberg och Fredrik Widgren). Kevin Christoforidis och Robbin Vistam knep var sin femte plats. Willian Seth Wenzel blev diskad i semin fast det vart motståndaren som bröt Williams näsa. Ett domslut som går att diskutera. Ett styrkebeskeds av hela laget inför JEM i Kreta i slutet av October och JVM/senior VM i Abu Dhabi i November. Simon Svensson Och Eric Jonsson blev uttagen till Team Sweden Jujutsu och får en chans att representera Laget i Abu Dhabi U21 herrar duo.

Följande personer kommer från distriktet.

Kevin Christoforidis (Värnamo)
Simon Svensson Och Eric Jonsson (Växjö Ju-jutsuklubb
Linda Lindström (Bördig från Kalmar)SB&K bjuder in till tränarkonferens

För första gången, via Elitidrottsprojektet, kommer Svenska Budo & Kampsportsförbundet ha en tränarkonferens. Den sker på Bosön mellan 14-15 december. Den riktar sig till tränare vars utövare deltar på SM-nivå eller högre.

11 oktober 2019  |  Jonathan Broberg

Konferensen står för en natts boende (mellan lördag-söndag), samt middag lördag och frukost och lunch på söndag.

Det finns endast ett begränsat antal platser, så det är först-till-kvarn-principen som gäller.

Anmälan samt mer information om konferensen finns  här.

SB&K bjuder in till tränarkonferens

För första gången, via Elitidrottsprojektet, kommer Svenska Budo & Kampsportsförbundet ha en tränarkonferens. Den sker på Bosön mellan 14-15 december. Den riktar sig till tränare vars utövare deltar på SM-nivå eller högre.

Konferensen står för en natts boende (mellan lördag-söndag), samt middag lördag och frukost och lunch på söndag.

Det finns endast ett begränsat antal platser, så det är först-till-kvarn-principen som gäller.

Anmälan samt mer information om konferensen finns  här.

Årsmöte SB&K 2020

Svenska Budo & Kampsportsförbundet (SB&K) genomför årsmöte, i stadgarna kallat förbundsstämma, lördag den 21 mars 2020 kl. 13.30 på World Trade Center i Stockholm.

Kallelse
Kallelse med information om hur många av de 17 underförbunden som genomför sina årsmöten på samma dag och plats ska enligt stadgarna publiceras på förbundets hemsida senast 30 dagar före årsmötet.

Motioner – 15 januari
Förslag till ärenden att behandlas vid årsmötet (motioner) får skickas in av föreningar anslutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, underförbunds styrelse samt distriktsförbunds styrelse. Motion ska skriftligen ha inkommit till förbundet senast den 15 januari.
-> Motionsmall

Valberedningen – 15 januari
Valberedningens uppdrag består av två delar. Det ena handlar om att analysera och granska den sittande styrelsens arbete, den andra att presentera ett väl genomtänkt förslag på ny styrelse för medlemmarna på årsmötet. Båda delarna i uppdraget kräver att valberedningen följer verksamheten, dess styrelse och hela tiden söker efter personer som vill engagera sig i verksamheten.

Vill du hjälpa till att nominera någon för uppdrag i förbundsstyrelsen gör du det till valberedningen senast den 15 januari. Uppge namn, klubbtillhörighet och kontaktuppgifter till den som nomineras. Valberedningens arbete underlättas om den som nominerar också skriver en kort motivering. Nomineringar skickas till valberedning@budo.se

Rösträtt – 31 januari
Rösträtt på årsmötet har de föreningar som rapporterat antalet medlemmar samt betalat medlems- och försäkringsavgifter enligt förbundets anvisningar senast den 31 januari. Information om rapportering och betalning skickas innan årets slut till den kontakt föreningen angett i klubbregistret. 
-> Rätt kontaktuppgifter?

Årsmöteshandlingar
Årsmöteshandlingar: föredragningslista, verksamhets- och förvaltningsberättelser, samt eventuella propositioner (styrelsens förslag) och motioner (medlemmarnas förslag) ska enligt stadgarna publiceras på förbundets hemsida senast 14 dagar före årsmötet. Årsmöteshandlingar publiceras här: Förbund -> Årsmöten


Text: Sofia Arnbom
Foto: Bildbyrån

Rätt kontaktuppgifter till föreningen?

Information från SB&K eller RF skickas vanligen till medlemsföreningar via mejl. Tyvärr är det inte ovanligt med inaktuella mejladresser vilket betyder att många föreningar riskerar att gå miste om viktig information.

Tips! Skapa en egen mejladress till föreningen istället för att använda en privatpersons privata- eller jobbadress, det gör det lättare för föreningen att följa kommunikation över tid och kontaktmejl behöver inte uppdateras lika ofta.

Två olika system
SB&K:s föreningar är kopplade mot två olika system för kontaktuppgifter, klubbregistret på budokampsport.se samt idrottens gemensamma system IdrottOnline, varför det är viktigt att kontrollera vilka kontaktuppgifter som finns registrerad till föreningen på respektive ställe.

-> Klubbregistret budokampsport.se
Kontrollera vilka uppgifter som finns registrerade för föreningen i klubbregistret. Om ni vill ändra någon uppgift i klubbregistret skicka uppdateringen till info@budokampsport.se, var tydlig med vilken förening och vilken ändring som avses.

Tips!
 Uppge adressen till föreningens hemsida och se till att den är uppdaterad så hittar intresserade personer lättare rätt information.

-> IdrottOnline
IdrottOnline är idrottsrörelsens gemensamma och idrottsövergripande system där föreningar hanterar t.ex. medlemsregister samt ansökningar om Idrottslyft och LOK-stöd. Varje förening ansvarar själv för att hålla sina uppgifter uppdaterade i IdrottOnline. Manualer och support för IdrottOnline finns på idrottonline.se

Tips!
 Gör det till rutin att i direkt anslutning till det konstituerande styrelsemötet uppdatera kontaktuppgifterna i IdrottOnline.

Foto: Bildbyrån
Text: Sofia Arnbom

MotoriQ håller föredrag under The International Physical Literacy Conference

Mellan den 11-13:e september arrangeras Physical Literacy Conference Europe i Umeå. MotoriQ finns på schemat och kommer finnas på plats under hela evenemanget.

Flertalet organisationer kommer att anordna föredrag och workshops när The International Physical Literacy Conference Europe arrangeras nästa vecka. Internationella ledare i ämnet kommer att dela med sin av sina best practise och berätta hur arbetet med physical literacy utvecklas världen över.

MotoriQ på plats.
Representanter från MotoriQ/SB&K kommer att vara på plats för att hålla föredrag och presentera ett träningspass. Träningspasset är en aktivitet som också kommer vara en del av höstens satsning på MotoriQ-skolan. MotoriQ-skolan är ett nytt projekt som kommer att pilotgenomförs på höstlovet i fem av förbundets föreningar. Mer information om detta kommer senare i höst.

– Vi är väldigt taggade inför konferensen och tacksamma att arrangörerna låter oss presentera MotoriQ-projektet, säger Magnus Ledin.

Läs mer om eventet och ser schemat för konferensen här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Krav på registerutdrag från 2020

Riksidrottsmötet beslutade tidigare i våras om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft 1:a januari 2020

Så här står det på RF:s sida tryggidrott.

”Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som bör gälla lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra.”

Om du behöver mer information, klicka här.

Barninstruktörsutbildning i Vetlanda söndagen den 6 oktober 2019

De flesta föreningars utveckling bygger på en väl fungerande barn och ungdomsverksamhet. Att instruera barn kan både vara roligt men också krävande. Dagen varvas med teoretisk kunskap kring barnens fysiska och psykiska utveckling och praktiska övningar förekommer så kom i oömma kläder. Under dagen kommer även möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna att finnas. 

Kursen arrangeras av Svenska Budo & Kampsportsförbundet – Distrikt Öst i samverkan med Smålandsidrotten Sisu utbildare. 

Tid: 10:00-16:00 

Plats: Vetlanda stadshus (Storgatan 1) & Vetlanda Jujutus lokaler 

Kostnad: Kursen är gratis och fika och lunch ingår. Dock förbehåller vi oss att debitera 1500 sek ifall deltagande utan att meddela uteblir efter anmälan. Anmälan: ordforande@kampsportost.se eller 070-267 92 71 Joakim Hedström. Senast 15:e september.

Ansök om LOK-stöd

Ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari – 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid – observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag görs ett avdrag enligt följande:

Ansökan som inkommer…
26 aug – 1 sept reduceras med 25%
2 sept – 15 sept reduceras med 50%
16 sept – 30 sept reduceras med 75%

Ansökningar som inkommer fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 15 december ska avslås. Observera även att ansökningar som inkommer efter den 15 december då perioden stängts kommer att avvisas.

Tänk också på att ju tidigare man skickar in sin ansökan, desto större chans har föreningen att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via föreningens sida på IdrottOnline. Viktigt att tänka på att även om man har närvaroregistrerat sina aktiviteter via IdrottOnline så måste föreningen också öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den.

Manualer för rapportering och ansökan i IdrottOnline är samlade här.

Ytterligare frågor?
LOK-STÖDSGRUPPEN
Mail: lok@rfsisu.se
Telefon: 08-699 61 50, knappval 3

Text & bild: RF