VM-silver i U21 till Elias F Ingholt

Idag klev Elias in på mattan och han lämnade med ett VM-silver.

Efter inledande strul med viktnotering från sekretariatets sida var det äntligen dags för Elias att göra det han kom för. Efter tre imponerade matcher under dagen tog det tyvärr stopp i finalmatchen. Men svenskan gör sin största internationella prestation hitintills när han åker hem till Sverige med ett VM-silver i U21. 

Text: Annie Bondefelt

Foto: Arkivbild

Elias F Ingholt ser fram emot att gå upp på JVM-mattan

Elias F Inholt har sen tidigare ett U21-guld i Kodokan open, nu när han beger sig mot JVM i jujutsu har han återigen siktet ställt mot guld.

– Jag ser fram emot att gå upp på tävlingsmattan igen, säger Elias till budokampsport.se

Årets mål – JVM

Elias har under året jobbat på att utveckla sina tekniska egenskaper och ser fram emot JVM som börjar den 15:e november i Abu Dhabi.

– Det känns bra att VM närmar sig och jag ser fram emot att gå upp på tävlingsmattan igen.
Senaste året har jag fokuserat på att utveckla mina toppositioner, samt guard-spel från guarder jag tidigare varit mindre bekväm i. Jag har också tränat massa BJJ för att förbereda min inför mästerskapet.

Samma mål oavsett motståndare

-Mina förhoppningar är mina tekniska kunskaper ska räcka, oavsett vem jag möter, säger Elias.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild

Högt tryck på tävlingskort

Tävlingskort

– Ansök i god tid

Alla som tävlar i våra idrotter som har tekniker mot huvudet måste ha ett giltigt tävlingskort med sig till tävlingen. Då det är många som ansöker om tävlingskort är det viktigt att vara ute i god tid med sin ansökan.

Kortet är fysiskt och skickas per post. Var noga med att ange korrekt postadress i ansökan samt kontrollera att det namn som står på brevinkastet anges i adressen, annars skickas kortet i retur.

För att få kortet i tid behöver vi få in en komplett ansökan minst två veckor innan du behöver ditt kort. Observera att det fysiska kortet måste tas med till tävlingen.

Ansökan
» Ansökan om tävlingskort 

Frågor
carl@budokampsport.se
070-718 91 72
08-714 88 70 (växel), knappval 1 för tävlingskort


Text & Foto: Sofia Arnbom

Inför kommande utskick av medlemsräkningen 2020

I mitten på december får medlemsföreningarnas kontaktperson länkar för inrapportering av medlemsantalet, detta skickas ut digitalt till er via e-post. Det är därför viktigt att ni redan nu ser över vilken mejladress som står som kontakt i medlemsregistret på hemsidan. Om denna skulle behöva uppdateras kontaktar ni kansliet på info@budo.se.

När ni sedan fyllt i och skickat in rapporterna, skapas det en automatisk faktura som även den skickas ut digitalt till samma mejladress.

För att få rösträtt ska medlemsrapportering samt betalning vara oss tillhanda senast 31 Jan.

Text: Matilda Ritzén
Foto: Bildbyrån

Truppen till VM i jujutsu innehåller flera från Distrikt Öst

VM i jujutsu börjar närma sig, mellan 15-24:e november arrangeras mästerskapet i Abu Dhabi. Sverige representeras av en juniorer, seniorer och paraidrottare.

U21

Fighting
Kevin Christoforidis – 77 kg (Värnamo)
Newasa
Elias F.Ingholt – 69 kg (Nybro)

Duo
Simon Svensson (Växjö)
Erik Jonsson (Växjö)

Coacher

Newaza seniorer och U21, Martin Ingholt (Nybro)

Se hela truppen här!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Antidopingutbildning

Den 19 november genomför Svensk Antidoping årets antidopingutbildning.

Att delta på kursen ger en bra grund för fortsatt antidopingarbete inom det egna distriktet.

I SB&K:s antidopingprogram har inte SDF något uttalat specifikt ansvar (så som SB&K, underförbund och föreningar) men naturligtvis rekommenderas även SDF att delta vid utbildningen.

SB&K står för deltagaravgiften samt resa för två personer per distrikt, är ni intresserad hör av er till ordförande för Distrikt Öst, Joakim Hedström på 070-267 92 71.

Deltagarna ansvarar själva för att anmälan görs och att resa bokas, mer information nedan.

Antidopingprogrammet finns tillgängligt i sin helhet på budokampsport.se

https://www.budokampsport.se/antidoping/

————————————

Grundkurs antidoping 19 november

Plats: Folksams hörsal, Bohusgatan 14 i Stockholm.

Sista anmälan: 5 november

Information och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1266624

Vid anmälan anger ni Svenska Budo & Kampsportsförbundet som organisation, då går fakturan till SB&K.

Bokning av resa

Bokas genom Idrottsresor på 08-699 65 80 eller idrott@grandtravel.se

Ange ”SB&K Centralt” som referens vid bokningen så att kostnaden hamnar rätt.

Vänligen

Sofia Arnbom

Svenska Budo & Kampsportsförbundet

Idrottskonsulent

Stor Jujutsusuccé på German Open

Stor succé på German Open för Team Sweden Jujutsu! Det blev 4 guld (Linda Lindström, Emma Lette och två guld Ella Jacobsen), ett silver till Lovisa Schmidt och 2 brons ( Nisse Lindberg och Fredrik Widgren). Kevin Christoforidis och Robbin Vistam knep var sin femte plats. Willian Seth Wenzel blev diskad i semin fast det vart motståndaren som bröt Williams näsa. Ett domslut som går att diskutera. Ett styrkebeskeds av hela laget inför JEM i Kreta i slutet av October och JVM/senior VM i Abu Dhabi i November. Simon Svensson Och Eric Jonsson blev uttagen till Team Sweden Jujutsu och får en chans att representera Laget i Abu Dhabi U21 herrar duo.

Följande personer kommer från distriktet.

Kevin Christoforidis (Värnamo)
Simon Svensson Och Eric Jonsson (Växjö Ju-jutsuklubb
Linda Lindström (Bördig från Kalmar)SB&K bjuder in till tränarkonferens

För första gången, via Elitidrottsprojektet, kommer Svenska Budo & Kampsportsförbundet ha en tränarkonferens. Den sker på Bosön mellan 14-15 december. Den riktar sig till tränare vars utövare deltar på SM-nivå eller högre.

11 oktober 2019  |  Jonathan Broberg

Konferensen står för en natts boende (mellan lördag-söndag), samt middag lördag och frukost och lunch på söndag.

Det finns endast ett begränsat antal platser, så det är först-till-kvarn-principen som gäller.

Anmälan samt mer information om konferensen finns  här.

SB&K bjuder in till tränarkonferens

För första gången, via Elitidrottsprojektet, kommer Svenska Budo & Kampsportsförbundet ha en tränarkonferens. Den sker på Bosön mellan 14-15 december. Den riktar sig till tränare vars utövare deltar på SM-nivå eller högre.

Konferensen står för en natts boende (mellan lördag-söndag), samt middag lördag och frukost och lunch på söndag.

Det finns endast ett begränsat antal platser, så det är först-till-kvarn-principen som gäller.

Anmälan samt mer information om konferensen finns  här.

Årsmöte SB&K 2020

Svenska Budo & Kampsportsförbundet (SB&K) genomför årsmöte, i stadgarna kallat förbundsstämma, lördag den 21 mars 2020 kl. 13.30 på World Trade Center i Stockholm.

Kallelse
Kallelse med information om hur många av de 17 underförbunden som genomför sina årsmöten på samma dag och plats ska enligt stadgarna publiceras på förbundets hemsida senast 30 dagar före årsmötet.

Motioner – 15 januari
Förslag till ärenden att behandlas vid årsmötet (motioner) får skickas in av föreningar anslutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, underförbunds styrelse samt distriktsförbunds styrelse. Motion ska skriftligen ha inkommit till förbundet senast den 15 januari.
-> Motionsmall

Valberedningen – 15 januari
Valberedningens uppdrag består av två delar. Det ena handlar om att analysera och granska den sittande styrelsens arbete, den andra att presentera ett väl genomtänkt förslag på ny styrelse för medlemmarna på årsmötet. Båda delarna i uppdraget kräver att valberedningen följer verksamheten, dess styrelse och hela tiden söker efter personer som vill engagera sig i verksamheten.

Vill du hjälpa till att nominera någon för uppdrag i förbundsstyrelsen gör du det till valberedningen senast den 15 januari. Uppge namn, klubbtillhörighet och kontaktuppgifter till den som nomineras. Valberedningens arbete underlättas om den som nominerar också skriver en kort motivering. Nomineringar skickas till valberedning@budo.se

Rösträtt – 31 januari
Rösträtt på årsmötet har de föreningar som rapporterat antalet medlemmar samt betalat medlems- och försäkringsavgifter enligt förbundets anvisningar senast den 31 januari. Information om rapportering och betalning skickas innan årets slut till den kontakt föreningen angett i klubbregistret. 
-> Rätt kontaktuppgifter?

Årsmöteshandlingar
Årsmöteshandlingar: föredragningslista, verksamhets- och förvaltningsberättelser, samt eventuella propositioner (styrelsens förslag) och motioner (medlemmarnas förslag) ska enligt stadgarna publiceras på förbundets hemsida senast 14 dagar före årsmötet. Årsmöteshandlingar publiceras här: Förbund -> Årsmöten


Text: Sofia Arnbom
Foto: Bildbyrån