Premiär för Anläggningsguiden

ANLÄGGNINGSGUIDEN. Ny publikation på 84 sidor om våra idrotter och vad de behöver för sin träning. Dessutom en genomgång av en rad ytterligare lokal- och anläggningsfrågor.
(Illustration: Ida Brogren)

Läs mer här!

Ansök till Elit & Utveckling

ELIT. Nu öppnar vi upp för ytterligare några ansökningar till nästa år för Elit & Utveckling (E&U).

I början av 2022 lanserades Svenska Budo & Kampsportsförbundets nya elitidrottssatsning Elit & Utveckling. Programmets syfte är att skapa de bästa förutsättningarna för aktiva och ledare för en elitsatsning, både genom att få tillgång till RF:s elitstöd och SB&K:s egna elitstöd.

Elitgruppen riktar sig mot seniora utövare som tillhör toppskiktet inom sin idrott och som har nått internationell framgång på någon nivå.

Utvecklingsgruppen (från 15 års ålder och uppåt) innehåller talanger som visat framfötterna inom sin idrott på till exempel riksläger, SM eller internationellt.

Grupperna kommer att träffas fredag till söndag under vecka 11 eller fredag till söndag i vecka 15.

– Det är viktigt att hemmatränarna väljer en av de här träffarna att vara med på, det är obligatoriskt för att man ska vara i programmet, säger projektledaren Helena Plüss till budokampsport.se.

Läs mer här!

Enkät om hållbar utveckling

HÅLLBARHET. Svenska Budo & Kampsportsförbundet har sjösatt ett större arbete inom hållbar utveckling. En enkät riktad till föreningarnas medlemmar är framtagen.
– Det är ett stort arbete som väntar, och vi inleder med en enkät till våra föreningar som vi verkligen skulle behöva hjälp med, säger styrelsens Patrik Asplund till budokampsport.se.

Läs mer här!