Dags för årsmöte i föreningen?

Första kvartalet är årsmötestäta tider bland idrottsföreningar. Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ och ett tillfälle att som enskild medlem vara med och påverka verksamheten. Nedan är några saker att tänka på gällande föreningens årsmöte och som alla kan och bör hjälpas åt att upprätthålla.

När årsmöte?
Föreningens stadgar ska bland annat innehålla uppgifter om när årsmötet senast ska genomföras, hur lång tid innan mötet kallelsen ska publiceras samt vad som ska behandlas under ert årsmöte. Det är viktigt att föreningen följer det som står i stadgarna när det kallas till och genomförs årsmöte. Av stadgarna framgår bland annat dagordningen för årsmötet och det är viktigt att samtliga punkter tas upp och protokollförs.

Hjälp med årsmötet?
Om ni är osäkra på något kring ert årsmöte kan ni med fördel vända er till ert distriktsidrottsförbund/SISU-distrikt (DF). I vissa distrikt finns utöver stöd i föreningsfrågor möjligheten att låna lokal till årsmötet, få hjälp med en extern ordförande att leda mötet eller kanske möjlighet att komplettera årsmötet med besök av en inspirationsföreläsare. Kontaktuppgifter till alla DF finns att söka fram på denna sida.

Nya kontaktuppgifter?
Efter årsmötet kanske styrelsen har en ny sammansättning. För att information ska nå rätt person är det därför viktigt att direkt se över att rätt kontaktuppgifter är registrerade.
– IdrottOnline uppdateras av föreningen, för information och support besök idrottonline.se
– Klubbregistret på budokampsport.se uppdaterar föreningen genom att maila info@budo.se Var noga med att ange vilken förening ärendet avser samt vilka uppgifter som ska ändras till vilka.

Elitidrottsstipendium

– sista ansökan 2 maj

Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Spel har sedan 1980 delat ut Elitidrottsstipendiet. Stipendiet ska underlätta för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva.

Ansökningskriterier
– Idrottaren ska vara på (svensk) landslagsnivå inom sin idrott.
– Idrottaren ska kombinera elitidrott med studier på postgymnasial nivå.
– Idrottaren ska studera på minst halvfart under stipendiumåret 2019/2020.
– Idrottarens beskattningsbara inkomster av tjänst och/eller av näringsverksamhet får uppgå till max två basbelopp under stipendiumåret 2019/2020. I detta inkluderas idrottsersättningar och sponsorintäkter med mer.

Mer information och ansökningsformulär finns här.

Sista ansökan för studieåret 2019/2020 är den 2 maj.
Riksidrottsförbundet (RF) offentliggör under september 2019 vem som tilldelas stipendiet 2019-2020.

Nomineringarna till Kampsportsgalan offentliggörs

– offentliggörs av Kampsportsgalans juryordförande Helena Hugosson

PodcastInga kommentarer

Podcast

I årets andra och historiens 37:e episod av Kampsportspodden avslöjar vi nomineringarna inför Kampsportsgalan den 23:e mars och träffar galans juryordförande Helena Hugosson.

Programledare:  Annie Bondefelt & Jonathan Broberg
Gäst: Helena Hugosson
Redaktör & redigering: Annie Bondefelt
Musik: Madskills
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Sista datumet för betalning av medlemsavgifterna närmar sig

-Torsdag 31:a januari

För att få rösträtt ska medlemsrapportering samt betalning vara oss tillhanda senast 31 januari.

I mitten på december skickade vi ut länkar för inrapportering av medlemsantalet per e-post till alla föreningar inom SB&K. När rapporten är ifylld och har skickats in, skapas en faktura som även den skickas ut digitalt till samma mejladress. Har ni inte fått dessa mejl är det viktigt att ni ser över vilken mejladress som står som kontakt i medlemsregistret på hemsidan. Om ni vill ändra era kontaktuppgifter eller få länken/fakturan på nytt hör ni av er till Matilda på adressen: matilda@budo.se.

Vi rekommenderar att ni gör rapporteringen via en dator. I samma veva kan det vara bra att se över föreningens medlemsregister i IdrottOnline så att även det uppdateras.

För frågor om IdrottOnline vänligen kontakta supporten: https://idrottonline.se/servicecenter

Text: Annie Bondefelt

Mästerskap 2019

– inrapporterade mästerskap under kommande år

Årets lista över mästerskap börjar fyllas på och det finns en mängd SM och internationella turneringar att se fram emot. Nedan följer en översikt av inrapporterade mästerskap.

MånadIdrottMästerskapDatumOrt
FEBRUARIBJJEM15-20 febLisabon, Portugal
MARSThaiboxningSM1-3 marsGbg
JujutsuSM30-marLomma
WushuSM02-marEriksdalshallen
ArmbrytningSM7-9 marsHelsingborg
APRIL
Superior ChallengeApril
MAJArmbrytningEM14-21 majKatowice, Polen
IaidoSM18-majNacka
KyudoEM31-2 juniMilano
JUNIMMAEM17-22 juniBelfast, Irland
JULIShorinjo kempoEM5-8 juliSthlm
ThaiboxningVM20-28 juliBangkok, Thailand
AUGUSTITaidoEM31-4 augTampere, Finland
SEPTEMBER
OKTOBERArmbrytningVM1-8 oktBudapest, Ungern
KickboxningVM19-27 oktSarajevo, Bosnien
NOVEMBERMMAVMxxBahrain
DECEMBERKampsportsfestivalen

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Dags att söka LOK-stöd

– sista ansökningsdag måndag den 25:e februari

Lokalt aktivitetsstöd (LOK) kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör Riksidrottsförbundet (RF) och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. Utöver pengar till föreningen ingår inrapporterat LOK-stöd i underlaget när RF beräknar bidrag till SB&K och bidrar därför även till den gemensamma ekonomin.

Sista ansökningsdag för hösten 2018 är 25 februari 2019.
Ansökan för hösten 2018 (dvs aktiviteter bedrivna 1 juli – 31 december) skall vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari 2019 klockan 23:59.

Registrera ansökan så snart det går så att föreningen inte går miste om eventuellt bidrag. Det är föreningen som måste försäkra sig om att ansökan är korrekt registrerad.

Manualer för rapportering och ansökan i IdrottOnline är samlade här.

Ytterligare frågor?
LOK-STÖDSGRUPPEN
Mail: lok@rf.se
Telefon: 08-699 61 50

Text & foto: Sofia Arnbom