Nomineringarna till Kampsportsgalan presenteras i direktsändning

– Budokampsport-tv kommer sända från Berns

Tisdag den 23:e januari kommer nomineringarna till Kampsportsgalan att offentliggöras. Och det i direktsändning från Berns i Budokampsport-tv, förbundets webb-tv-kanal.

SB&K:s informatör Jonathan Broberg berättar om beslutet.
– Vi tyckte det kunde vara ett kul sätt att presentera året nomineringar till Kampsportsgalan på. Vi kommer att sända direkt i ungefär en kvart, och vi kommer att vara på Berns, så vi får en liten försmak av det som komma skall den 17:e mars.

Sändningen från presentationen av nomineringarna till Kampsportsgalan inleds cirka 10.55 på tisdag. Och sändningen finns här nedan.

Idrottslyftet 2018 – ansökningsperiod 15 januari till 15 februari

SB&K vill med Idrottslyftet stödja föreningarna utifrån deras förutsättningar.

 

Idrottslyftet är ett bidrag från staten för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet.

SB&K vill att Idrottslyftet ska skapa förutsättningar att genomföra en verksamhet där barnen lär sig grundmotoriska färdigheter så att barnen kan vara fysiskt aktiva i hela livet.

SB&K vill att Idrottslyftet ska utveckla våra tävlingsformer och tävlingsstrukturer så barntävlingar är genomtänkta, roliga och barnanpassade.

SB&K vill att Idrottslyftet ska bidra till att föreningarna har fler och mer kompetenta tränare.

Mer information läser du här.

Internationella mästerskap under kommande år – 2018

Året har tagit sin början och nedan har vi sammanställt de internationella mästerskapen vi har kännedom om. 2018 inleds med EM i BJJ i Lissabon och avslutas med ett ju jutsu-VM på hemmaplan i Malmö samt ett VM i MMA i Bahrain i slutet på november.

JANUARI
BJJ, EM, 15-21/1 Lissabon, Portugal

APRIL
Kyudo, VM, 20-29/4 Tokyo, Japan
Kempo, VM, 26-28/4 Budapest, Ungern

MAJ
MMA, EM, 7-14/5 Rumänien
Thaiboxning, VM, 10-19/5 Cancun, Mexico
Kyokushin, EM, 11-12/5 Wroclaw, Polen
Capoeria, VM, 26-28/5 Baku, Azerbajdzjan

JUNI
Ju jutsu, EM, 1-3/6 Gliwice, Polen
BJJ, VM, 1-3/6 LA, USA
Armbrytning, EM, 26/5-3/6 Sofia, Bulgarien

JULI
Thaiboxning, EM, 29/6-9/7 Prag, Tjeckien

SEPTEMBER
Kendo, VM, 14-16/9 Incheon, Sydkorea

OKTOBER
Kickboxning, EM, 13-21/10 Slovakien
Armbrytning, VM, 13-22/10 Antalya, Turkiet
Naginata, EM, 27-28/10 Merignac, Frankrike

NOVEMBER
Ju jutsu, VM, 22-25/11 Malmö, Sverige
MMA, VM, -/11, Bahrain

Text: Annie Bondefelt
Foto: Zandra Petersson

Kallelse till SB&Ks årsmöte 2018 – 17 mars och andra viktiga datum

Kallelse till årsmöte 2018

Kallelse
Svenska Budo & Kampsportsförbundet kallar till årsmöte, i stadgarna kallat förbundsstämma, den 17 mars 2018 kl. 14.00 på World Trade Center i Stockholm. Merparten av underförbunden, 12 av 15, genomför sina årsmöten på samma plats under förmiddagen.
-> Kallelse

Motioner – 15 januari
Förslag till ärenden att behandlas vid årsmötet (motioner) får skickas in av föreningar anslutna till Svenska Budo & Kampsportsförbundet, underförbunds styrelse samt distriktsförbunds styrelse. Motion ska skriftligen ha inkommit till förbundet senast den 15 januari.

Rösträtt – 31 januari
Rösträtt på årsmötet har de föreningar som rapporterat antalet medlemmar samt betalat medlems- och försäkringsavgifter enligt förbundets anvisningar senast den 31 januari. Mer information om medlemsräkning för 2018 finns här.

Nominera till förbundsstyrelsen
Vill du nominera någon för uppdrag i förbundsstyrelsen gör du det till valberedningen. Uppge namn, klubbtillhörighet och kontaktuppgifter till den som nomineras. Valberedningens arbete underlättas om den som nominerar också skriver en kort motivering. Nomineringar skickas till valberedning@budokampsport.se

Årsmöteshandlingar – 3 mars
Årsmöteshandlingar: föredragningslista, verksamhets- och förvaltningsberättelser, samt eventuella propositioner (styrelsens förslag) och motioner (medlemmarnas förslag) ska enligt stadgarna publiceras på förbundets hemsida senast 14 dagar före årsmötet. Årsmöteshandlingar publiceras här: Förbund -> Årsmöten

Påminnelsefaktura för medlemsavgift 2018

Vi har upptäckt att felaktiga påminnelser har gått ut till våra föreningar. Felet har inträffat då systemet är nytt för i år och ni kan bortse från denna påminnelse. Dock vill vi uppmärksamma er på att distriktsavgiften eventuellt inte finns med vid första utskicket. Dubbelkolla därför detta så att även den betalas in.

Hoppas ni har överseende med detta och god fortsättning!

SB&K

Biljetter till Kampsportsgalan 2018 är släppta – sista-minuten-julklappstips

Är ni ute i sista stund med julklappar? Vi har en möjlig lösning. Nu släpper vi nämligen biljetterna till Kampsportsgalan den 17:e mars 2018.

Pris per biljett är 995 kronor och i det ingår mat, dryck, inträde till Berns salonger och självklart en underbar kväll tillsammans med Kampsportsfamiljen.

Vi kommer under kvällen att prisa 2017 års största kampsportsbravader i tio olika priskategorier.

Priskategorier

Årets mästare
(Tilldelas den manlige utövare som vunnit den tyngsta, gärna internationella, titeln under året).

Årets mästarinna
(Tilldelas den kvinnliga utövare som vunnit den tyngsta, gärna internationella, titeln under året.)

Årets kampsportare
(Tilldelas den utövare som dels mäktat med stor idrottslig gärning under året, men som också lever upp till själva epitetet och idealet för en god kampsportare.)

Årets traditionella utövare
(Tilldelas den utövare som under året gjort den största idrottsliga gärningen inom budoidrotterna. Både tävlingsaktiva och icke tävlingsaktiva ska beaktas.)

Årets genombrott
(Tilldelas den utövare, gammal som ung, som stått för ett idrottsligt genombrott under året.)

Årets förebild
(Tilldelas den medlem (utövare, ledare) som gjort något alldeles särledes under året och som betytt något för många, eller som på ett eller annat sätt med kampsporten som verktyg gjort nytta också utanför kampsportens sfär.)

Årets ledare
(Tilldelas den ledare som via sin gärning bidragit till att exempelvis en klubb, ett landslag, eller en utövare har lyckats med något exceptionellt under året.)

Årets klubb
(Tilldelas den SB&K-anslutna förening som verkat mest för en kampsportslig framgång under året, där både idrottsliga prestationer, sociala aktiviteter och arbete utefter idrottens ideal i stort kan ligga till grund för utmärkelsen.)

Folkets pris – guldtsuban
(Tilldelas den utövare som via omröstning med svenska folket får flest röster. De nominerade tas fram på basis gällande idrottsliga prestationer under året, samt dess genomslagskraft såväl inom kampsporten som utanför.)

SB&K:s Hederspris
(Tilldelas den utövare som för förbundet, eller någon av förbundets idrotter, stått för en livslång gärning.)

Här köper du biljetter!

För mer information om galan, se www.kampsportsgalan.nu.
På annandagen öppnar också allmänhetens nomineringsfas, där vem som helst kan föreslå sin egna kampsportsfavorit till juryn. Mer information kommer.

Text: Jonathan broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Medlemsräkningar för 2018

Vi skickade i fredags ut ett mejl med länkar för rapportering av er förenings medlemsantal.

Utskicket är i år helt digitalt och har skickats till den mejladress som vi har i klubbregistret.

Då det är väldigt många mejl som studsat tillbaka kan det vara ett flertal föreningar som inte fått detta utskick, det kan bero på att vi har fel mejladress till er.

Vi ber er därför att se över era kontaktuppgifter som vi har i klubbregistret och återkomma om detta skulle behöva uppdateras.

Har ni inte fått mejlet trots att vi har rätt uppgifter ber vi er även höra av er så att vi kan skicka ut rapporteringslänken på nytt.

Länk till hemsidans klubbregisterhttps://www.budokampsport.se/klubbar/.

Ni mejlar in rätt uppgifter till Matilda på: Matilda@budo.se.

Tack på förhand!

76 kampsportsmedaljer under 2017

Det är den tolfte december. Dagen innan Lucia. Och halvvägs genom månaden till julafton. Tiden, mina vänner, är ack så lynnig. Året sträcker sig lite till, men de stora mästerskapen inom kampsporten är över. Vi kan konstatera att idrottare till SB&K vunnit 76 officiella internationella mästerskapsmedaljer under året.

För tredje året i följd, ja så länge projektet Prispallen har funnits, är Svenska Budo & Kampsportsförbundet bäst av alla RF-anslutna förbund i att vinna medaljer.
Prispallen är ett förträffligt engagemang som gör stor nytta för vårt förbund. Utan dess start hade vi aldrig haft råd att starta folkhälsoprojektet ”MotoriQ”, exempelvis.

I år ser vi ut att hamna överst på listan igen. Prispallen tar emellertid enbart med seniormedaljer i EM och VM, där vi vunnit 39 medaljer – fyra fler än tvåan på listan som för övrigt är Styrkelyftförbundet.

I vår egen medaljräkning, som vi under några år nu kallat för ”medaljometern”, kommer vi bokföra 76 medaljer.

Det är en helt otrolig siffra. Det är mer än en medalj varje vecka, ja mer än en medalj var femte dag. Svensk budo och kampsport är verkligen fashionabel och imposant.

Under året har det blivit hela 29 guldmedaljer, 16 av dessa under VM-sammanhang. Vårt förbund förfogar således över 16 världsmästare.
Jag tycker de samtliga är värda att nämnas igen, så här är årets världsmästare:

Fanny Seth-Wenzel (JVM i jujutsu)
William Seth-Wenzel (JVM i jujutsu)
Tilda Ek (dubbla VM-guld i kempo)
Patricia Axling (VM-guld i thaiboxning)
Maxine Thylin (VM-guld i BJJ)
Elin Janeheim (dubbla guld i JVM i armbrytning)
Jonny Johnsson (guld i veteran-VM i armbrytning)
Thimy Lundgren (guld i veteran-VM i armbrytning)
Camilla Kättström (guld i veteran-VM i armbrytning)
Fia Reisek (VM-guld i armbrytning)
Irman Smajic (VM-guld i MMA)
Anna Astvik (VM-guld i MMA)
Serdar Altas (VM-guld i MMA)
Khaled Laallam (VM-guld i MMA)

Det är värt att nämna att flera andra utsökta och prominenta händelser under året, som kanske är att betraktas även som lite starkare än VM-guld – Sofia Olofssons historiska kampsportsguld vid World Games exempelvis – inte ryms i just den här lilla sammanställningen ovan.

Sedan vi började med medaljometer 2010 har svensk budo och kampsport vunnit 165 guld vid officiella internationella mästerskap. 
Det är häpnansväckande siffror, i synnerhet om man också betraktar medaljerna som vunna utav idrottare som inte tjänar en krona på sin idrott – snarare kostar medaljer idrottarna pengar.

Kampsportsbragder blir ofta marginaliserade, även om jag tycker att bragderna ur den rent ekonomiska aspekten borde beaktas som… ja, dubbla bragder.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Inför medlemsräkning 2018

Vi har skickat ut ett mejl med information till alla föreningar inför kommande utskick av medlemsräkningar.

Utskicket kommer i år att vara helt digitalt och skickas till den mejladress som vi har i klubbregistret.

Då det är väldigt många mejl som studsar tillbaka kan det vara ett flertal som inte fått detta utskick, det kan bero på att vi har fel mejladress.

Vi ber er därför att se över era kontaktuppgifter som vi har i klubbregistret och återkomma om detta skulle behöva uppdateras.

Länk till hemsidans klubbregisterhttps://www.budokampsport.se/klubbar/

Ni mejlar då in rätt uppgifter till Matilda på: Matilda@budo.se

Tack på förhand!