Sök till Sport Campus Sweden

Sport Campus Sweden (SCS) erbjuder sportsliga villkor för dig som vill kombinera en elitidrottssatsning med högskolestudier. Genom samarbeten med kommuner, specialidrottsförbund, högskolor, coacher, idrottsmedicinare, sponsorer med flera – och ett tydligt fokus på dig – kan SCS ge dig rätt stöd på din väg mot medalj och examen.

Budo & Kampsportsförbundet är ett av 21 specialidrottsförbund anslutna till SCS och höstterminen 2017 är fyra av våra idrottare antagna:
– Anna Strandberg – Thaiboxning
– Fredrik Widgren – Jujutsu
– Otabek Ergashev – Thaiboxning
– Vendela von Fluck – Taido

Mer information om vad Sport Campus Sweden är samt hur du ansöker finns på sportcampussweden.se

Sista ansökan för vårterminen 2018 är den 15 oktober.

Kampsport lyfts fram inom inkluderande idrott

Svensk idrott satsar stort inkludering, där bland annat en hemsida tagits fram och ett mål har satts inom strategiarbetet för 2025. SISU Idrottsutbildarna har på sin hemsida gjort ett antal informationsfilmer med goda exempel på hur idrotten kan vara mer inkluderande, och där är kampsport framlyft som ett gott exempel på könsdelad träning.

Pride i Kalmar!

Hej alla klubbar i distrikt öst.

Lördagen den 9/9 är det Kalmarsund pride-paraden
vi hoppas att Ni vill vara med oss och gå under distriktets banderoll.

vi samlas vid elevatorkajen kl 12 och paraden går kl 13.

Vi ser gärna att ni går i träningskläder så vi visar vilka vi är :)

vid frågor kontakta Emil 0708-559901 eller lillshihan@gmail.com

Tränarutbildning Steg 3

Svenska Budo & Kampsportsförbundets tränarutbildning steg 3 riktar sig till dig som jobbar med tävlande eller till dig som tävlar och som vill lära dig mer om träningsupplägg och planering för prestation. Utbildningen bygger på tränarutbildningarna steg 1 och 2 och kan komma att kräva viss repetitionsinläsning innan utbildningsstart. Utbildningen omfattar fyra dagar fördelat på två helger med praktikuppgifter mellan. Under utbildningen varvas teori och praktik.

Nästa tränarutbildning steg 3 genomförs helgerna den 25-26 november 2017 samt den 20-21 januari 2018. Sista anmälan är den 22 oktober och anmälan sker via länk på Utbildningssidan. På samma sida finns även datum och anmälningslänkar till höstens övriga utbildningstillfällen.

Välkomna att träffa styrelsen för Svenska budo & Kampsportsförbundet distrikt öst.

Den 26 augusti har du chansen att träffa oss i Karlskrona ställa frågor och få veta lite mer om hur vi kan hjälpa dig!

Välkomna till Scandic hotell, Karlskrona Skeppsgossegatan 2, Konferenslokal Tjurkö klockan 10:30 – 12:00

Vi bjuder på lunch klockan 12:00 – 13:00

För att vi ska ha mat till alla så behöver vi en anmälan från dig senast den 22 augusti.

E-post din anmälan till info@cjjk-fuji.se och tala om hur många ni kommer samt om ni önskar någon specialkost.

Med vänliga hälsningar Kim Håkansson vice ordförande SB&K öst

Inbjudan och mer info hittar du här!

Kampsportspodden, avsnitt 6 – Pride

I morgon är det Pridetåget i Stockholm och för andra året i följd kommer SB&K att tillsammans med RF och andra idrotter gå med i tåget. Det handlar det sjätte avsnittet av Kampsportspodden om. Vi har intervjuat Helena Hugosson, före detta vice ordförande i SB&K och under många år mångfaldsansvarig, och den numera RF-anställda Sofia B Karlsson.

Om du vill gå med i Pridetåget i morgon tillsammans med kampsportare, kom till bron vid Rålambshovsparken i morgon 10.45. Vid 11-tiden ansluter vi sedan till resten av idrottsfamiljen.

Här lyssnar du på avsnittet.

Vaccinerade klubbar

 

 

 

 

 

Vaccinera klubben är en webbaserad utbildning som hjälper föreningar i sitt antidopingarbete. SB&K har idag 40 föreningar med aktiv vaccination.

De senaste föreningarna från SB&K som genomfört utbildningen och vaccinerat sig är Föreningen Dalabrytarna, Nyköpings Bushidoförening, Föreningen Team Hang Loose och Idrottsföreningen Ironman Fighting Academy Norrköping.

Gör som föreningarna ovan samt utmana andra föreningar inom SB&K att göra detsamma. Tillsammans för #ingenskitiminkropp

Mer information, handledning och statistik finns på www.rf.se/vaccinera
SB&K:s antidopingprogram finns här.

Gå med kampsportare och RF i Pridetåget

För andra året i följd kommer Svenska Budo & Kampsportsförbundet gå med i Pridetåget i Stockholm, som sker den 5:e augusti. SB&K går tillsammans med RF och andra idrotter.

Vi möts, precis som ifjol, under bron vid Rålambshovsparken vid 10.45 för att sedan ansluta till RF-samlingen i parken vid 11.00.

Allmän information från RF
Välkommen att gå tillsammans med svensk idrott i årets Pridetåg i Stockholm. Tillsammans visar vi en idrottsrörelse öppen för alla. I år är vi ännu fler som kommer gå under svensk idrotts-flagg än tidigare. Härligt.

Bjud in!
Peppa och informera gärna om ert deltagande via era egna kanaler och sociala medier hela vägen in i kaklet den 5 augusti. Alla är välkomna såväl hela lag som enskilda aktiva, ledare, förtroendevalda, tjänstepersoner, föräldrar, kompisar osv. Ju fler vi blir desto bättre märks det.

Gör en synliga!
Ni väljer själva hur ni vill att just ert deltagande i tåget ska vara. Ni får väldigt gärna ta på och med utrustning, föreningsflaggan och visa upp det av er idrott som just ni vill. Interagera gärna med övriga idrotter liksom att det brukar vara uppskattat att involvera och kommunicera med åskådarna längs med vägen.

Samling i Rålis
Från klockan 11.30 samlas vi, svensk idrott, i Rålambshovsparken. Ni får ha utkik efter vår banderoll med ”Idrotten gör Sverige starkare” på. Omkring 12.20 kommer vi gå och ställa oss på plats i själva pridetåget som startar 13.00 (men det tar lite tid innan hela tåget har kommit i rörelse). På plats i Rålis kommer ni att få information hur vi ska gå för att komma på plats i tåget. Vi har ännu inte fått något nummer på vår plats i tåget.

I Rålis kommer vi att dela ut regnbågsfärgade armbindlar och småflaggor till alla som vill bära dem i tåget. 

Idrottssektionen i paraden
I år kommer vi att ha en egen musikanläggning på lastbilsflak, i samverkan med flygsport/fallskärm, som också kommer att vara på flaket. Lastbilen färdas längst fram i vår sektion tillsammans med vår svensk idrotts-banderoll m.m. Efter lastbilen fyller vi på med hela idrottssektionen, basketen kommer att ha en bil med släp och basketkorg lite längre bak i vår sektion och där efter kommer Friskis & Svettis. Det här blir kanon!

Sociala medier #hbtqidrott
Sprid gärna ert deltagande i paraden medan vi går längs med Stockholms gator. Vi använder oss av #hbtqidrott.

Musik
Önskar ni ha låtar kopplade till er idrott med på vår spellista? De måste då finnas på Spotify + att du får maila in dem till annalena.moberg@sisuidrottsutbildarna.se Kanske inte att alla låtar kommer med, men ett och annat bidrag ska vi nog få till.

OBS! Ta med vatten.
Om det blir en riktigt varm dag ber vi dig att uppmana alla era deltagare att ta med eget vatten. Förra året tog det över fyra timmar innan vi var i ”mål” vid Östermalms IP. Men det var nog ett ovanligt tidskrävande tåg 2016.

Start – tid och målgång
På Prides hemsida står det att tåget tar omkring två timmar att gå. Men det brukar ta ett tag innan hela tåget är satt i rörelse och det kan bli en del stopp efter vägen så det är bra att räkna med två till fyra timmar. Så om tåget startar 13.00 är det troligt att vi är i mål efter 16 någon gång. När vi är framme vid Östermalms IP upplöses svensk idrotts del och var och en fortsätter så som den vill. Förhoppningsvis såväl fyllda med energi och glädje som lite utmattade efter allt tjo och hej längs med kortegevägen. Här kan ni se paradvägen http://www.stockholmpride.org/festivalen/pride-parade

Foto: Eva Hedman och Riksidrottsförbundet