Ny hemsida Svensk Antidoping – antidoping.se

Svensk Antidoping lanserade igår den 26 juni en ny hemsida. Hemsidan finns precis som tidigare på www.antidoping.se och nås även via rf.se.

Hemsidan har uppdaterats både till innehåll och utseende för att bättre motsvara användarnas behov. Kolla gärna in den nya sajten och hör av dig till antidoping@rf.se om det är något du inte längre hittar.

Den som har länkar till information på den tidigare sidan behöver kontrollera att de fungerar och annars länka om.

Foto: Svensk Antidoping

Ansök om LOK-stöd – sista ansökningsdag 25:e augusti

Skicka in föreningens LOK-stödsansökan för vårterminen så snart terminens verksamhet är avslutad. Ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari – 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid – observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökninsdag görs ett avdrag enligt följande:

Ansökan som inkommer…
26 aug – 1 sept reduceras med 25%
2 sept – 15 septreduceras med 50%
16 sept – 30 septreduceras med 75%
Ansökningar som inkommer fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 15 december ska avslås.
Observera även att ansökningar som inkommer efter den 15 december då perioden stängts kommer att avvisas.

Tänk också på att ju tidigare man skickar in sin ansökan, desto större chans har föreningen att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via föreningens sida på IdrottOnline. Viktigt att tänka på att även om man har närvaroregistrerat sina aktiviteter via IdrottOnline så måste föreningen också öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den.

Manualer för rapportering och ansökan i IdrottOnline är samlade här.

Ytterligare frågor?
LOK-STÖDSGRUPPEN
Mail: lok@rf.se
Telefon: 08-699 61 50, knappval 3

Text & bild: RF

DUOLÄGER I VÄXJÖ 24-25 MAJ

Växjö Jujutsuklubb bjöd in landslagscoachen Isabelle Sarfati för att hålla i ett duoläger tillsammans med Jesper Kedjevåg duotränare i Växjö JJK. Under lägret finslipades duotekniker och sista passet körde duoparen matcher mot varandra. Med på lägret var även Norrahammar jujutsu Ryu representerade!

Tack Växjö JJK än en gång för ett välordnat och givande läger!

Landslagscoach, Duo
Isabelle Sarfati

Kampsportspodden – Tommy Forsgren, Svensk Antidoping

– kosttillskott, mediciner & vägran vid dopingkontroll

Temaveckan kring antidoping fortsätter och Kampsportspodden gästas i detta avsnitt av Tommy Forsgren från Svensk Antidoping. Vad gäller när det kommer till kosttillskott och receptbelagda mediciner? Hur fungerar vistelserapportering och vad händer om man vägrar lämna prov vid en dopingkontroll? Alla dessa frågor får vi svar på under avsnitt 45.

Lyssna på avsnittet här eller på Spotify, Acast eller Podcaster.

Programledare: Annie Bondefelt, Jonathan Broberg & Kenneth Range
Gäst: Tommy Forsgren, Svensk Antidoping
Redaktör & redigering: Annie Bondefelt
Musik: Madskills

Föreningsförsäkring Bas

– nytt namn & nytt innehåll

Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas alla SB&K:s medlemsföreningar kostnadsfritt av en föreningsförsäkring. Från och med 1 maj 2019 har föreningsförsäkringen nytt namn och nytt innehåll.

Föreningsförsäkring Bas som den heter innefattar nu även styrelseansvar och utökat ansvar för tillfällig verksamhet som föreningen gör ideellt för att få inkomster till föreningen.

Har föreningen frågor om föreningsförsäkringen eller är i behov av ett utökat skydd för exempelvis byggnader kontaktar ni Folksam företagssupport på 08-772 86 35 eller foretag@folksam.se

>> Föreningsförsäkring Bas

Foto: Folksam/RF

Första paralägret i jujutsu

– nästa sker i höst

Det första lägret i para-jujutsu i Sverige hölls i slutet av april i Norrahammar. Det blev succé och redan är nästa läger inbokat, i Helsingborg den 7-8 september.
– Det kändes jättebra och det var väldigt roligt, säger en av initiativtagarna Niclas Sjöberg till budokampsport.se.

När VM i jujutsu hölls i Sverige och Malmö förra hösten var det också första gången som para-jujutsu var med.

Jujutsuledaren och världsdomaren Niclas Sjöberg tillsammans med Roger Berger, förbundskapten för para-jujutsun, har sedan dess velat göra ännu mer för svensk para-jujutsu.

Och den 29:e april hölls det första renodlade para-jujutsulägret på svensk mark. Det hölls i Norrahammar.
– Det kom 24 personer, från Jönköping, Malmö, Helsingborg, Kumla och Göteborg. Det var väldigt roligt att kunna göra det här.

Nytt läger i höst
Lägret bestod av tre pass och en föreläsning.
– Det första passet höll Roger Berger i och det handlade om fallövningar och kast. Det andra hölls av Mike Wall och det var newaza som tränades. Och det tredje passet höll jag i och då handlade det om duo-träning. Mike Wall höll också en föreläsning på kvällen om inkludering och idrott, där vi gjorde anteckningar och spånade på idéer som vi sedan har skickat vidare till RF.

Lägret blev en succé och redan nu står det klart att ett nytt kommer att hållas i höst i Helsingborg.
– Det blir hos Fenix Kampsportsklubb under deras tioårsjubileum den 7-8 september. Det känns väldigt bra att vi har ett nytt läger att se fram emot.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Niclas Sjöberg