VM-guld till Distriktet tackvare Diana Halldén


Sverige har fått en världsmästare i jujutsu. Diana Halldén, skolkuratorn från Jönköping, vann VM-finalen i Wroclaw för en liten stund sedan. Halldén besegrade polskan Irena Preiss med 10-0.
– En dröm blev sann idag, säger hon till budokampsport.se.

Diana Halldén är världsmästare i jujutsu. I stilen newaza vann hon storstilat finalen i Wroclaw mot polskan Irena Preiss.

Finalen blev en svensk uppvisning och Halldén vann med 10-0 i poäng.
– En dröm blev sann idag. Jag fick stå i rampljuset och sjunga på en arena, skojade hon efter prisceremonin och fortsatte.
– Nä, men allvarligt. Sanslöst jävla gött är vad det är. Fy fan! Jag är världsmästare!

William Seth-Wenzel vann ett brons i fight i -85-kilosklassen.

Läs gärna mer om hennes VM-guld här!

Text: Jonathan Broberg
Foto: Michael Kuntz

Aikidoläger med Urban Aldenklint

Aikidoläger med Urban Aldenklint

Varmt välkomna till Linköping på ett läger med Urban Aldenklint från Iyasaka Aikidoklubb! Massor med bra träning och trevliga aikidokas utlovas! Missa inte detta läger! Om du ska bara på ett läger i år, gå på denna! Urban, som är välkänd både inom och utom landet, kommer lotsa oss genom aikidojungeln, ibland med vapen i hand, och leda oss till klarhet och insikt på en ännu högre nivå!

Schema
Lördag 28/1
11.45-13.00 Pass 1
13.00-14.00 Lunch
14.00-15.00 Pass 2 (vapen)
15.15-16.15 Pass 3
16.30-17.30 Pass 4
19.00-> Middag/fest

Söndag 29/1
10.00-11.30 Pass 5
11.45-13.00 Pass 6

Kostnad
Hela lägret 600 kr
Per pass 100 kr
Fest 100 kr

Lunch
Lättare lunch i form av mackor, frukt, yoghurt osv. ingår i lägerpriset. Möjlighet att äta stadigare lunch finns också då lokalen ligger i närheten av ett köpcentrum.

Logi
Möjlighet för övernattning i dojon finns. Scandic Linköping Väst ligger på promenadsavstånd från dojon.

Anmälan
Ingen anmälan till själva lägret är nödvändig, bara att dyka upp! Däremot om du ska på festen behöver vi ha en anmälan senast dagen innan, samt ifall du har några matpreferenser/-allergier. Samma sak gäller för logi.

Anmälan och eventuella frågor till: Milja Kanerva, miljakanerva@hotmail.com

Plats
Linköpings Budoklubb, Stora Dojo, Björnkärrsgatan 14

Budo & Kampsportare på Kalmarsundpride

14224902_1676585912561935_5767763435955379670_n

 

 

 

 

 

Budo & Kampsportsvänner gå bakom våran banderoll på Kalmarsund Pride, lördag 10:e september.
Vi ses i Kalmarsundsparken kl 13
Självklart så fårn ni gärna profilera era klubbar i tåget, vi tänker bara samla alla budo & kampsportare tillsammans

Välkomna till SB&K:s distriktsträff 27/8

Budo och kampsportsförbundet Öst bjuder in till en träff för samtliga föreningar i Östergötland, en möjlighet för er att träffa förbundsstyrelsen, ställa frågor och även öka er kompetens med en föreläsning i ämnet Kost.

Anmälan:
Vill din förening delta? Anmäl er senast 25/8
Anmälan görs till: ordforande@kampsportost.se
Ange allergi då vi bjuder på lunch efter föreläsningen.

Läs mer här!

HÖSTLÄGER

Instruktörer:
Hanshi Johan Pettersson 8 Dan. Jujitsu, Kyoshi Stig Lennart Åkesson 8 Dan. Jujitsu, Sifu Marko Parkkinen 4 Dan. Five Style Combat System, Samt Instruktörer från Fuji & Five Elements.

Hur: Med glatt humör

Pris: 300 sek inklusive lunch.

Anmälan: Görs via e-post till: keith@fiveelements.se

OBS: senast fredagen den 23 september måste vi ha din anmälan.

OBS: ange i anmälan om specialkost eller allergier.

Till BG: 5906-9294 senast måndagen den 26 september.

Ange: STJF Höstläger samt namn och grad.

Vem:Alla som känner sig sugna – ungdomar och vuxna – oavsett grad, stil eller klubb.

Mer info hittar du här!

SB&K storsatsar på Frysbox-metoden


Fryshusets och Tip Muay Thai IF:s uppmärksammade projekt Frysbox har förändrat och förbättrat många ungdomars tillvaro. Svenska Budo & Kampsportsförbundet vill med hjälp av Frysbox skapa mötesplatser där unga medlemmar kan mötas på lika villkor och utvecklas i ett positivt sammanhang.
– Frysbox är för bra för att inte sprida vidare till andra föreningar, säger utbildningsansvarige Magnus Ledin till budokampsport.se.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer att storsatsa på att sprida Frysbox-metoden vidare.

Projektet är faktiskt redan i gång, det smygstartade med en utbildning just innan sommaren, men kommer att sjösättas ordentligt under hösten.
– Vi har beviljat medel genom Idrottslyftet till föreningar att bedriva Frysbox tidigare och har givetvis också sett de goda resultaten Frysbox har med att stärka individer. Vi vill hjälpa till att sprida metoden vidare till fler föreningar och hoppas att projektet växer ytterligare av det.
– Frysbox är för bra för att inte sprida vidare till fler föreningar, säger Ledin.
Två projektledare har kontrakterats
Redan nu har två projektledare kontrakterats. Det är Lisa Easley och Pernilla Johansson som kommer att leda SB&K-arbetet med att sprida metoden vidare.
– Kvittot för det arbete vi har lagt ner på att ta fram metoden får vi när vi ser hur våra ungdomar växer, utvecklas och går vidare.
– Resultaten vi ser går att mäta i kronor och ören men det är när vi ser glädjen och självförtroende lysa i ungdomars ögon som vi ser att vi har gjort ett bra jobb”, säger Pernilla Johansson.

Text: Jonathan Broberg

SB&K i Stockholm Pride – häng med du också!

Lördagen den 30 juli går Prideparaden från Kungsholmstorg till Östermalms IP i Stockholm. Svenska Budo & Kampsportsförbundet går med under Riksidrottsförbundets och Svensk idrotts paroll ”Idrotten gör Sverige starkare”. Här följer information för dig som vill delta.

30 juli 2016 från kl. 12:00 samlas vi tillsammans med RF vid Skateparken i Rålambshovsparken, för att sedan gemensamt ta oss till Kungholmstorg där Prideparaden börjar kl. 13:00.

Paraden beräknas pågå 2-4 timmar och avslutas vid Östermalms IP. Det kan bli en varm dag, så kom ihåg att ta med dricksvatten. Svensk idrott avslutar dagen med gruppfotografering och mingel (dryck och tilltugg så långt lagret räcker) för de som vill.

Sätt på dig något som representerar din idrott och häng med du också!

Har du Facebook? Tala om för dina vänner att du kommer och hjälp oss att sprida evenemanget så att vi blir så många som möjligt. Ju fler desto bättre!

Ytterligare information finns här.

Framgångar på iaido-SM

Linköpings budoklubb har varit ett starkt namn i iaido-sammanhang i många år nu, och årets iaido-SM blev inget undantag. Klubben hade tävlande i klasserna mudan (kyu), 3dan och 4dan, samt tre lag anmälda till lagtävlingen och tog hem medaljer i samtliga klasser.

LBK på iaido-SM 2016

Det blev brons i 4dan till Mattias Jansson, silver i 3dan till Johan Jönsson och silver i mudan till Anders Tyrén. Carl Kaneröd, som gjorde sitt första SM, blev dessutom dagens skräll då han fick ta emot priset för fighting spirit.

I lagtävlingen var LBKs topplag, hemlighetsfullt kallat “LBK 2”, uppe och nosade på pokalen men slutade på silverplats. Klubbkamraterna i LBK 3, som de hade gjort processen kort med i semifinal, knep ett brons.

Som grädde på moset avslutades helgen med två lyckade 1dan-graderingar (Anders och Carl) och en lyckad 1kyu-gradering (Vaclav).

Stort grattis allihopa!

Medaljer till Distrikt Öst i Jodo


SM i jodo hölls i Skillinge förra helgen med Glimminge budokan som värdklubb. Och här nedan är de medaljer samt fighting spirit-pris som delades ut.

Mudan-klassen
Fredrik Broman – Glimminge budokan
Therese Hellborg – FSKA
Patrik Almqvist – Glimminge budokan
Martin Paganini – Shobukan

Dan-klassen
Christian Strandberg – FSKA
Johan Andersson – FJK
Anna-Lena Olsson – Shobukan
Mattias Jansson – Linköpings budoklubb

Lagtävlingen
FSKA
Linköpings budoklubb
Glimminge budokan
Shobukan

Fighting spirit-pris
Jonas Holmer