Nominera Årets Eldsjäl 2019

Vem är en eldsjäl i din förening?

Nu kan du nominera hjältar från föreningslivet till Årets Eldsjäl 2019. Vinnarna hyllas och prisas vid Eldsjälsgalan i mars 2019.

Här kan du nominera Årets Eldsjäl 2019! Att nominera är gratis och din eldsjäl kan vinna fina priser.

 

De 5 eldsjälskategorierna

Hälsa
. Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.

Integration. 
Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” ska den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett förutsättningar, bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.

Ledare
. Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.

Specialpris. De fyra finalisterna utses av en jury – som utgår från de tidigare nomineringar som har kommit in.

Årets idrottsförening. Vet du någon förening som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet för äldre , 65+? Då kan den föreningen nomineras till Årets Idrottsförening. Att vara en del av idrotten ska inte vara en åldersfråga. Att må bra, ha roligt och utvecklas är drivkrafter vi bär med oss hela livet. Det uppstår positiva hälsoeffekter av att känna gemenskap och delaktighet tillsammans med andra människor.

Av Victoria Lagercrantz 22 februari, 2016