Fina resultat av NKC på helgens tävling, Gota Bjj Open

Insänt repotage från NKC:

Fina resultat av klubben på helgens tävling, Gota Bjj Open, arrangerad av oss själva😊.

Ett litet utdrag av bilder från några av våra vuxna tävlande.

Resultat:

Guld Viktor -76 blue och guld -76 öppen

Guld Mikael -82,3 white och guld i öppna

Brons Marcus -88,3

Guld Anton +100,5 white

Superinsats av NKC: s kids på Gota BJJ Open

Tävlande för dagen var Nina, Isak, Felix, Lukas, Signe & Alva, vilka samtliga lyckades knipa varsin medalj.

Nina: Brons

Isak: Guld

Felix: Silver

Lukas: Guld

Signe: Silver

Alva: Guld

Först ut för dagen var Nina som visade prov på mycket fin teknisk förmåga & enormt stark kamplust! Trots motståndare som vägde ca 6 kilo mer än henne gav hon järnet & tog sig ur både mycket svåra lägen men visade också prov på starka attacker på både armlås & trianglar.

Efter Nina var det dags för Isaks tävlingsdebut. I vanlig ordning så körde Isak i enormt högt tempo & lyckades hinna med både kast, positioner & låsattacker. Trots ledning i matchen lyckades motståndaren koppla ett halslås vilket resulterade i förlust. I hans andra matcher gick Isak segrande efter att återigen visat prov på både bra kastteknik, positioner & lås.

Felix första match gick mot Mio från Apex. God teknisk förmåga & ett högt tempo från båda kombattanterna med både svep & låsattacker. Denna gång gick Mio segrande efter att ha lyckats fånga Felix arm & koppla ett lås. En besviken Felix samlade ihop sig till sin nästa match vilket resulterade, i vad jag tror, dagens snabbaste submission. Ett armlås & matchen var slut på 13 sekunder. Starkt av Felix!

Nu var det dags för Lukas tävlingsdebut. Modigt att tävla efter endast några månaders träning på mattan. Lukas visade inga tävlingsnerver detta till trots & kämpade superbra i sina matcher! Med mycket kyla, god balans & fina kast lyckades Lukas vinna sina matcher utan att tappa några poäng. Riktigt bra jobbat!

Sedan var det dags för ytterligare en debut, denna gång av Signe. Signe har under träningar visat på mycket fin teknik & massvis med kämparglöd, vilket också visade sig på tävlingen. Hon startade mycket starkt & tog ledningen med hela 8-0 men hennes motståndare lyckades till sist kämpa in ett snöpligt halslås vilket vände utgången på matchen. Signe visade sig senare vara lika dominant poängmässigt i sin nästa match & lyckades avgöra med en fin strypteknik. Ett extraplus för Signe att kunna prestera så fin BJJ då hon denna dagen fick gå mot motståndare i högre bältesklass.

Sist ut av barnen var Alva. Alva visade upp en mycket fin BJJ denna dag med både fina kontrollpositioner, svep & lås. Efter att plockat en betryggande poängledning & kommit till mount valde Alva att kontrollera sin motståndare till slutet. När det var dags igen var det återigen en betryggande ledning som Alva skaffade sig efter fin passeringar & positioner. Denna gång ville dock Alva få till ett submission vilket hon lyckades med tack vare ett finns halslås. Starkt jobbat!

Superkul för oss ledare att se vilken fin BJJ & härlig kämparglöd som alla visar upp!

/Johan Ingholt NKC